Eschstraat 3, Dalfsen

310.000 k.k.

Kenmerken van de woning

  • Adres Eschstraat 3
  • Stad Dalfsen
  • Postcode 7721 ZN
  • Bouwjaar 1962
  • Volume 346 m³
  • Prijs 310.000 k.k.
  • Perceeloppervlakte 148 m²
  • Woonoppervlakte 88 m²
  • Tuinoppervlakte 50 m²
  • Tuinligging -
  • Verdiepingen 3
  • Kamers 4
  • Slaapkamers 3

Over de woning

Hier worden we vrolijk van: een goed onderhouden jaren '60 woning, gelegen in de oude dorpskern van Dalfsen. Word jij de nieuwe eigenaar van deze sfeervolle en gezellige tussenwoning?

Deze woning, gelegen aan de Eschstraat 3, is ruimer dan de buitenkant doet vermoeden. Aan de achterzijde is de woning uitgebouwd met een keuken en bijkeuken, waardoor er extra comfort en leefruimte is ontstaan. Maar er is nog meer om het wooncomfort te vergroten, de 2e verdieping, welke nu in gebruik is als bergzolder, heeft een goede stahoogte, waardoor het mogelijk is om voor de nieuwe eigenaar vrij eenvoudig een vaste trap te realiseren naar de 2e verdieping. Dit i.c.m. een eventuele dakkapel aan de achterzijde, ontstaat er zo ineens een volwaardige 2e verdieping voor het realiseren van een extra slaapkamer. Volop mogelijkheden dus!

De Eschstraat ligt net achter de doorgaande weg richting het dorp, dit zorgt voor een autoluwe straat waar het rustig wonen is. Met vrij uitzicht aan de voorkant op het speelterrein is het een ideale plek voor een jong gezin. Maar ook starters en senioren zullen zich hier al snel thuis voelen!
Het gezellige centrum van Dalfsen, met een ruim winkelaanbod is namelijk op loopafstand gelegen. Ook zijn de overige voorzieningen zoals basisscholen, gezondheidszorg, verenigingen en de sport op korte afstand te vinden. Tijd om even te ontspannen? Dan kun je terecht bij diverse restaurants gelegen aan de Vecht of een heerlijke wandeling over de dijk met prachtige vergezichten is ook zeker aan te raden! Dit alles op loopafstand van de woning. Het treinstation bevindt zich op 8 minuten fietsen van de woning en in de wijk zijn er bushaltes aanwezig voor het vervoer naar de steden Ommen en Zwolle. Ook is de Hessenweg, de verbindingsweg naar Zwolle (A28) en Ommen op 2 minuten rijden.

Graag neem ik je mee voor een rondleiding:
Via het tuinpad kom je binnen in de hal, met meterkast, garderobe, kelderkast en het moderne toilet. De hal geeft ons toegang aan de woonkamer en keuken. De ruime woonkamer heeft mooie grote raampartijen wat zorgt voor fijn lichtinval, tevens is er een schuifpui aanwezig welke toegang geeft tot de tuin. De keuken staat in een open verbinding met de woonkamer. Dit betreft een moderne keuken met diverse inbouwapparatuur. Onder andere voorzien van een vaatwasser, koelkast, oven en een 5 pits gasfornuis, inclusief wokbrander.
Aansluitend aan de keuken bereik je de praktische bijkeuken, hier staat het witgoedapparatuur gesitueerd en biedt tevens toegang tot de gezellige achtertuin.

Maar eerst door naar de eerste verdieping. Via de trap die te bereiken is vanuit de hal, komen we op de overloop van de eerste verdieping. Hier heb je toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer. De badkamer is modern afgewerkt en beschikt over een inloopdouche en een wastafel.

De woning beschikt ook over een tweede verdieping. Via de vlizotrap op de overloop bereiken we de bergzolder. Deze ruimte kan, zoals eerder uitgelegd, met enige aanpassingen in de toekomst goed gebruikt worden als volwaardige verdieping. Op dit moment leent deze ruimte zich uitstekend voor het opbergen van spullen welke je niet elke dag gebruikt. Tevens is de CV opstelling hier gesitueerd.

En als laatst kunnen we natuurlijk de fijne achtertuin niet vergeten. Via de schuifpui in de woonkamer of via de bijkeuken, heb je toegang tot de achtertuin. De onderhoudsarme achtertuin is gelegen op het zuidwesten, waardoor je voorzien bent van veel zonuren. De tuin heeft een achterom en er is berging aanwezig welke handig is voor het opbergen van (tuin) gereedschap. Tevens is er in 2017 een mooie overkapping geplaatst. Hier kun je gezellig met vrienden en/ of familie genieten van een mooie zomeravond!

Nog even enkele bijzonderheden op een rij:
-Goed onderhouden en gezellige tussenwoning met een moderne keuken, badkamer en toiletruimte.
-Drie volwaardige slaapkamers én met aanpassingen nog een vierde te realiseren op de 2e verdieping.
-Op loopafstand van het gezellige centrum van Dalfsen.
-Voorzien van een nieuwe CV ketel van het merk Intergas uit 2021.
-Een heerlijke tuin, met overkapping, gelegen op het westen.
-Het platte dak van de keuken en bijkeuken is vernieuwd in 2019.
-Het buitenschilderwerk is uitgevoerd in 2020 door een erkende schilder.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je een kijkje komen nemen? Maak dan snel een afspraak!

Plan een bezichtiging

Selecteer een dagdeel (optioneel)

* is verplicht

5 min. loop afstand       5 min. fiets afstand

Voorzieningen


Openbaar Vervoer


Overig


Bent u geïnteresseerd in deze woning?

Breng een bod uit