Hagenweg 22, Dalfsen

1.100.000 k.k.

Kenmerken van de woning

  • Adres Hagenweg 22
  • Stad Dalfsen
  • Postcode 7722 LE
  • Bouwjaar 1992
  • Volume 1448 m³
  • Prijs 1.100.000 k.k.
  • Perceeloppervlakte 4720 m²
  • Woonoppervlakte 315 m²
  • Tuinoppervlakte -
  • Tuinligging -
  • Verdiepingen 3
  • Kamers 7
  • Slaapkamers 5

Over de woning

Landelijk wonen, onder de rook van Zwolle? Dit kan in deze unieke en prachtige woonboerderij gelegen aan de Hagenweg, waar sereniteit en ruimte overheerst!

Deze zeer ruime woonboerderij, met maar liefst 315m2 woonoppervlak, is gelegen in het lommerrijke gebied tussen Dalfsen, Heino en Zwolle. Het oorspronkelijke bouwjaar van deze woonboerderij stamt nog uit omstreeks 1600, echter is de huidige woning volledig opnieuw opgebouwd, inclusief fundering in 1992.
De authentieke gewelven kelder en de fraaie gebinten uit de oude stal zijn nog aanwezig. De woning voldoet aan de huidige maatstaven en is voorzien van een (nieuw) energielabel B. Recent, in september 2021, is de gehele woonboerderij nog voorzien van een nieuwe rietenkap.

Wanneer je de afslag neemt op de N35, kom je in een volkomen andere omgeving. Je ziet een veelzijdigheid van verschillende type woningen en je hebt prachtige vergezichten over de weilanden. Na ongeveer 2km draai je vervolgens de oprijlaan op richting de woning, welke volledig is omheind door bebossing. Heerlijk, die rust welke goed voelbaar is!

Na het parkeren van je auto, loop je richting de voordeur en betreedt je de ruime hal met authentiek tegelwerk. Vanuit de hal zijn diverse vertrekken bereikbaar.
Aan de rechterzijde daal je een trapje af, richting de gewelven kelder. Een mooie plek voor het opbergen van voorraden of wellicht te gebruiken als een heuse wijnkelder. Daarna bereik je de werk/ slaapkamer met aangrenzend de voormalige opkamer, welke nu dienst doet als hobbykamer.
De 2e slaapkamer is ook via de hal te bereiken en geeft prachtige uitzicht over de tuin. Hoe fijn zou het zijn om hier elke dag wakker te mogen worden! Aangrenzend aan deze slaapkamer is de badkamer gesitueerd. Deze is voorzien van een ligbad, douchehoek, 2e toilet en dubbele wastafel met meubel. Koude voeten zijn hier niet aan de orde, want er is ook vloerwarming in de badkamer aanwezig. Terug naar de hal vinden wij hier tevens het (gasten)toilet, meterkast en een extra inbouwkast en wij lopen vervolgens door naar de imposante woonkamer.

De zeer ruime woonkamer met halfopen keuken is gevestigd in de oorspronkelijke stal. Hier zijn de fraaie gebinten nog aanwezig, wat veel sfeer geeft aan de woning. De houtkachel zorgt in de wintermaanden voor een behaaglijke ambiance en maakt het echt een thuis! Tevens is de woonkamer tuingericht en voorzien van openslaande deuren. De vloer in de woonkamer is voorzien van Indiaas leisteen met vloerverwarming. Ook is de badkamer vanuit de woonkamer te bereiken.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur als een inductiekookplaat met oven, afzuigkap en koelkast. In de praktische en aangrenzende bijkeuken staat het witgoedapparatuur gesitueerd en is er nog een ruime provisiekast aanwezig. Tevens heeft deze ruimte een deur naar buiten.

Via de trapopgang bereik je de royale slaapkamer met dakkapel, met aanpassingen kunnen hier ook meerdere slaapkamers worden gerealiseerd. Tevens is er achter de knieschotten en op de bergzolder uitermate veel ruimte voor het opslaan van spullen welke je niet dagelijks gebruikt.

Terug in de woonkamer, loop je via een tussenhal naar de 'Potstal'. Hier is aan de linkerzijde een tweede woonkamer met keukenblok aanwezig, met een extra slaapkamer op de verdieping. Deze ruimte leent zich uitstekend voor mantelzorg, nog inwonende kinderen of een kantoor/ atelier aan huis.
Aan de rechterzijde is een 3e slaapkamer aanwezig, welke nu in gebruik is als fitnessruimte, met aangrenzend het stookhok. Ook bevindt zich in deze kamer een vlizotrap naar een extra bergzolder. De tuin is vanuit deze kamer eveneens bereikbaar.

Buiten:
De omliggende, extreem veel privacy biedende tuin is zeker indrukwekkend te noemen. De tuin is voorzien van diverse soorten beplanting, een vijver en prachtige gazons. Op dit moment is er één terras aanwezig, maar de tuin leent zich uitstekend voor het aanleggen van meerdere, waar je heerlijk in alle rust kunt ontspannen en kunt ontsnappen aan de waan van de dag.

De ruim bemeten schuur (+/- 150m2) biedt ruimte aan meerdere auto’s, rijtuigen of eventuele andere voertuigen en is zeer geschikt voor uitoefenen van je hobby. Ook is er een doucheruimte aanwezig met toilet en wastafel. Deze schuur is volledig geïsoleerd en voorzien van olieverwarming. Ook is er een kraanbalk met handtakel aanwezig, welke zal achterblijven.

Omgeving:
Als je op zoek bent naar voorzieningen met een dorps karakter, bezoek je de plaatsen Heino en Dalfsen, welke beide voorzien zijn van een gezellig winkelcentrum met diverse lokale winkeltjes en supermarkten, sportverenigingen, basisscholen en gezondheidszorg. De levendige en gezellige Hanzestad Zwolle biedt de stadse voorzieningen als een groot stadscentrum, een ziekenhuis, middelbare scholen en zeer diversiteit aan verenigingen. Alle plaatsen zijn op enkele minuten afstand van de woning, met de fiets of auto, goed bereikbaar. En ook de A28, de snelweg naar het noorden of westen, is binnen 10 minuten te bereiken. Tevens zijn er in alle plaatsen een station aanwezig.

Bijzonderheden:
-Volledig opnieuw opgebouwd in 1992
- Inhoud 1.448 m³
- Perceel 4.720m2 en volledig omheind
- Woonoppervlakte 315 m²
- Energielabel: B (nieuwe versie)
- Volledig geïsoleerd, voorzien van een nieuwe rietenkap (september 2021)
- Parkachtige tuin met een vijver, terras en diverse soorten beplanting
- Vrije, rustige en landelijke ligging, onder de rook van Zwolle

Wil je nou ook elke dag genieten van deze prachtige tuin en de optimale mogelijkheden benutten van dit bijzondere object, wacht dan niet langer en bel of mail voor een afspraak.

Plan een bezichtiging

Selecteer een dagdeel (optioneel)

* is verplicht

5 min. loop afstand       5 min. fiets afstand

Voorzieningen


Openbaar Vervoer


Overig


Bent u geïnteresseerd in deze woning?

Breng een bod uit