Richtershof 9, Dalfsen

495.000 k.k.

Kenmerken van de woning

  • Adres Richtershof 9
  • Stad Dalfsen
  • Postcode 7721 DV
  • Bouwjaar 1972
  • Volume 703 m³
  • Prijs 495.000 k.k.
  • Perceeloppervlakte 478 m²
  • Woonoppervlakte 192 m²
  • Tuinoppervlakte 242 m²
  • Tuinligging Zuid
  • Verdiepingen 3
  • Kamers 7
  • Slaapkamers 5

Over de woning

Wanneer rust, ruimte en kansen samensmelten...

Deze fijne, onder architectuur gebouwde woning met energielabel B, is gelegen in de Richtershof. Dit is een hofje, waar het heerlijk wonen is, in een oase van rust, groen en privacy.

Na bijna 50 jaar van deze woning genoten te hebben, is het voor de huidige bewoners tijd om kleiner te gaan wonen en hun zeer geliefde woning te verkopen aan een nieuwe generatie welke er weer, met toevoeging van eigen smaak, hun thuis van zal gaan maken!

Met meer dan 190m2 woonoppervlak is de woning zeer ruim te noemen en voor vele doelgroepen geschikt. In de jaren 80 is de woning aan de achterzijde uitgebouwd en de garage verbouwd tot kantoorruimte met eigen ingang. Een praktijk, salon of kantoor aan huis, dit is enkel een greep uit de vele mogelijkheden waarvoor deze ruimte gebruikt kan gaan worden.

Even ontspannen na een werkdag? Je slaat de deur van je kantoor achter je dicht en je loopt de heerlijke, zonnige en diepe tuin in en ploft op een stoel met een heerlijke koel drankje ...het kan hier allemaal!

Ik weet zeker dat je nu wel nieuwsgierig bent naar wat de woning nog meer te bieden heeft, ik neem je snel mee voor een rondleiding!

Vanaf het tuinpad kom je binnen in de imposante hal met trapopgang, meterkast, garderobe en toiletruimte. Via de hal bereik je zowel de woonkamer als de keuken. We gaan rechtdoor naar de woonkamer.
De woonkamer is een sfeervolle ruimte met een heerlijke zithoek voorzien van een gashaard. De achterkamer is tuingericht met een vernieuwde schuifpui, over de gehele breedte van de woning en biedt plaats aan een eethoek waar je met familie en/ of vrienden heerlijk lekker kan gaan tafelen!

De dichte keuken (2010) is voorzien van inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en oven.
Vanuit de keuken bereik je de praktische bijkeuken met inbouwkasten, hier zijn ook de witgoedaansluitingen aanwezig.
De deur in de bijkeuken geeft toegang tot de tussenhal, van hieruit is het kantoor, de stookruimte en inpandige berging te bereiken. Het kantoor kan naast werkruimte, uiteraard ook omgebouwd worden tot slaapkamer of speelkamer. Mogelijkheden te over!

De inpandige berging is handig voor het stallen van de fietsen en/ of het opbergen van (tuin)gereedschap.

Terug naar de hal, via de trapopgang, bereiken wij de overloop op de 1e verdieping. Hier zijn in totaal 4 slaapkamers en de badkamer aanwezig.
De 2 slaapkamers aan de zijkant, zijn op dit moment samengevoegd tot één kamer. Maar omdat alle oorspronkelijke ramen/ deuren nog intact zijn, is deze vrij eenvoudig terug te brengen naar 2. De 3e slaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en de 4e slaapkamer aan de andere zijde van de woning. Alle slaapkamers zijn voorzien van praktische inbouwkasten.

De badkamer, aan het einde van de overloop, is voorzien van een ligbad, doucheruimte, toilet (Sanibroyeur) en wastafel. Ook is vanuit deze ruimte het balkon te bereiken.

Via een afgesloten trapopgang op de overloop kom je op de 2e verdieping. Deze is onderverdeeld in een overloop en slaapkamer met kunststof dakkapel. Achter de knieschotten is er veel ruimte voor het opbergen van spullen.

Last but not least, de heerlijke diepe en zonnige tuin! De achtertuin van de woning is op het zuiden gelegen. De tuin heeft een verzorgde uitstraling en door de speelse indeling, is er altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden. Via de zijkant van de woning is er ook een achteringang aanwezig, zo kun je makkelijk met de fiets op pad!

De Richtershof is gelegen in de groene en kindvriendelijke wijk De Polhaar. De kinderen kunnen hier naar hartenlust op straat spelen. Daarnaast zijn in de wijk ook speeltuintjes aanwezig en trapveldjes.

Het centrum van Dalfsen is op fietsafstand te bereiken, evenals de scholen, gezondheidszorg, verenigingen en de sport. Het treinstation is op 10 minuten fietsen van de woning gelegen en in de wijk zijn er bushaltes aanwezig voor het vervoer naar de steden Ommen en Zwolle. Ook is de Hessenweg, de verbindingsweg naar Zwolle (A28) en Ommen op 2 minuten rijden.

Algemeen:
- Goed onderhouden woning
- Energielabel B
- 8 zonnepanelen
- Tuin op het zuiden gelegen
- Ruime woning van meer dan 190m2 woonoppervlak
- Buitenschilderwerk wordt bijgehouden door een erkend schildersbedrijf
- In een groene en kindvriendelijke wijk gelegen, dichtbij alle voorzieningen
- Garage omgebouwd tot kantoorruimte met eigen ingang en kan voor diverse doeleinden gebruikt worden
- (Oorspronkelijk) totaal 5 slaapkamers verdeeld over de 1e en 2e verdieping

Mocht je aan de hand van deze informatie meer willen weten en de woning met eigen ogen willen bewonderen?
Neem dan gerust contact op voor een afspraak.

Plan een bezichtiging

Selecteer een dagdeel (optioneel)

* is verplicht

5 min. loop afstand       5 min. fiets afstand

Voorzieningen


Openbaar Vervoer


Overig


Bent u geïnteresseerd in deze woning?

Breng een bod uit