Sterrebosweg 5, Dalfsen

750.000 k.k.

Kenmerken van de woning

  • Adres Sterrebosweg 5
  • Stad Dalfsen
  • Postcode 7722 KG
  • Bouwjaar 1955
  • Volume 565 m³
  • Prijs 750.000 k.k.
  • Perceeloppervlakte 1513 m²
  • Woonoppervlakte 170 m²
  • Tuinoppervlakte -
  • Tuinligging -
  • Verdiepingen 2
  • Kamers 6
  • Slaapkamers 5

Over de woning

GEMODERNISEERDE VRIJSTAANDE WONING MÉT PRAKTIJKRUIMTE OP EEN UNIEKE LOCATIE MIDDENIN HET BOS!

Stel je voor... je hebt je ogen dicht, je hoort alleen maar het geluid van de vogels, het ritselen van de bladeren en je voelt de zon heerlijk op je huid. Je opent je ogen en geniet van de rijke natuur om je heen, het prachtige uitzicht. Je waant je op vakantie, maar niets is minder waar, je bent thuis!

Wil je elke dag dit gevoel ervaren? Het gevoel van elke dag vakantie in je eigen huis, je eigen tuin? Genieten van wat elk seizoen te bieden heeft, de herfst met de mooie kleuren, de winter met een dekje sneeuw op de boomtoppen, de lente waarbij de knoppen weer in de bomen komen en de eerste kleuren weer in de tuin verschijnen, of de prachtige zomers met groente en fruit uit je eigen tuin en de terrassen waar je heerlijk kunt tafelen met familie en vrienden. Dan zal ik je zeker aanraden om verder te lezen wat dit unieke object, met haar bijzondere ligging te bieden heeft!

Welkom aan de Sterrebosweg 5 in Dalfsen! Een prachtige plek middenin het bos met een ruime, goed onderhouden en gemoderniseerde vrijstaande woning op een perceel van maar liefst 1.513 m2 eigen grond. Dit is nog niet alles, op het terrein staat een recentelijk gerealiseerde, volledig geïsoleerde, praktijkruimte, een hobby/werkschuur, een fietsschuur en een tuinkas met berging.

Het oorspronkelijke bouwjaar van de woning betreft 1955, echter in 1998 is de woning grondig verbouwd en uitgebreid. De huidige eigenaren hebben in de periode 2019/2020 de woning opnieuw fraai gemoderniseerd wat heeft geresulteerd in een eigentijdse en sfeervolle woning waar je je al snel thuis zult voelen. Daarbij komt de fantastische praktijkruimte, wat dit object tot een zeer interessante buitenkans maakt!

Laat ik je even stap voor stap meenemen door de woning, de praktijkruimte en de tuin. We beginnen met de woning.

Vanuit het bospad loop je de poorten van nummer 5 door, via de fraai aangelegde oprit kom je uit bij de entree van de woning. In deze entree is de meterkast, een garderobe en een inbouwkast gesitueerd. Via de entree kom je in de ruime woonkamer, welke voorzien is van een erker met openslaande tuindeuren naar het terras en met een prachtig uitzicht op de tuin en het omringende bos. Tijdens de koude dagen kun je hier ook genieten van de behaaglijke warmte van de nieuwe Rocket Stove houtkachel.

De halfopen woonkeuken is gelegen aan achterzijde van de woning en van alle gemakken voorzien zoals een inductie kookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser, oven en veel werk- en kastruimte.

Aan de rechterzijde van de keuken is de praktische bijkeuken gesitueerd, met de witgoedopstelling, de CV-ruimte en een deur naar de tuin. Via de bijkeuken is ook de ruime badkamer te bereiken met douchehoek, ligbad, toilet en wastafelmeubel.

Aan de linkerzijde van de keuken is een ruime hal aanwezig die toegang biedt tot het gastentoilet, de provisiekast, de trapopgang naar de eerste verdieping en 2 slaapkamers waaronder de masterbedroom.
In deze hal is ook een leeshoek gecreëerd met prachtig uitzicht op de tuin, zodat je je heerlijk onder het genot van een kopje thee terug kunt trekken.

Via de trapopgang, kom je uit op de overloop van de eerste verdieping. Hier bevinden zich 2 grote slaapkamers, 1 kleinere slaapkamer en een walk-in closet.

We lopen door naar de praktijkruimte en de bijgebouwen.
De in het centrale bijgebouw gerealiseerde praktijkruimte (2021) heeft een vloeroppervlakte van 67m2. De praktijkruimte is volledig (vloer, wanden, plafond) geïsoleerd, heeft kunststof kozijnen met HR++ beglazing en wordt verwarmd door een houtpelletkachel (2021).

Je komt binnen in de hal, met eigen toiletruimte en een keukenblok voorzien van een close-in boiler. Vervolgens zijn er 2 grote afzonderlijke ruimtes. Eén ruimte is nu in gebruik als behandel-/spreekkamer, de andere als groepsruimte. Vanuit de hal is er ook toegang, middels een vaste trap, naar de vliering (18m2), welke als opslagruimte dient maar tevens mogelijkheid biedt voor een andere invulling naar wens.

Naast de praktijkruimte bevinden zich op het terrein nog een hobby/werkschuur (19m2) met praktische werkbank, een fietsschuur (12m2), een houtopslag met containerombouw en een tuinkas met berging.

En last but not least, de tuin. Een zeer fijne plek waar ieder seizoen wat gebeurt en die met liefde door de huidige eigenaren is verzorgd.

Er zijn diverse terrassen aanwezig waar je elk moment van de dag, naar wens, van de zon of schaduw kunt genieten én ook veel privacy hebt. Er groeien prachtige bloemen en struiken en laat ik niet vergeten dat het een heuse eetbare tuin is en duurzame levensstijl hier goed mogelijk is.

Op het zuiden tegen de schutting groeien diverse soorten vruchtgewassen (braam, framboos, kruisbes, zwarte bes, druif) en verder telt de tuin 2 appelbomen, 4 perenbomen, 1 pruimenboom, 1 walnotenboom en een grote blauwe bessenstruik. De moestuin met aardappelveldje, kruidentuin en aardbeienplantjes is klaar voor het nieuwe teeltseizoen. Ook is er een grote compostbak aanwezig om het tuinafval te recyclen en daarmee de bodemwaarde natuurlijk op peil te houden.

De waterput is een echte eyecatcher in de tuin en doet denken aan het prachtige wonderland uit het sprookje van Vrouw Holle. Met een grondwaterput op 12 meter diep, heb je altijd water en er zijn diverse tappunten in de tuin aangelegd, evenals elektra. Tevens is er druppelsysteem voor de bamboehaag aan de voorzijde van het perceel.

De tuin is grandioos voor kinderen! Er is een trampoline, een zandbak en een speelhuisje, deze zijn bij het aanbod inbegrepen.
Ze kunnen hier nog heerlijk buiten rondrennen, verstoppertje spelen maar ook heel veel leren over de natuur en het buitenleven. In deze tuin en de omliggende bossen valt zoveel te ontdekken, een werkelijk fantastische plek om op te groeien!

Dit object is in het buitengebied van Dalfsen gelegen. Zowel per fiets als met de auto bereik je het uitgebreide winkelcentrum in minder dan 10 minuten. Dit geldt ook voor de scholen, gezondheidszorg, verenigingen en de sport. Het treinstation is op 10 minuten fietsen van de woning gelegen. Uitvalswegen zijn nabij, de A28 richting Utrecht en Groningen is op 20 autominuten te vinden.

Praktische informatie:
- Dit unieke object heeft een woonbestemming, dus geschikt voor permanente bewoning. Voor de mogelijkheden voor het bijgebouw verwijs ik graag naar de
gemeente Dalfsen of kijk op de website van ruimtelijke plannen. Huidig gebruik als praktijkruimte, kantoor aan huis of atelier is toegestaan.
- De woning is voorzien van vloerverwarming.
- De woning is aangesloten op een IBA systeem.
- Voorzien van Energielabel C.
- Voorzien van Politiekeurmerk Veilig Wonen.
- Bij de verkoop kunnen de 14 participaties in het duurzame energiecoöperatie Dalfsen Stroomt worden overgenomen. Dit is een zonnepark aangelegd op het dak
van het bedrijf Foreco. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Dalfsen Stroomt.
- Er is een krachtstroom aansluiting aanwezig voor bijv. een elektrische auto.
- Aanvaarding op korte termijn bespreekbaar.

Eigenlijk is het teveel om op te noemen! Je moet dit unieke object, met haar bijzondere ligging komen voelen en ervaren.
Heb je hiervoor belangstelling, dan kun je per email dit laten weten. Je zult dan z.s.m. terug gebeld worden voor een afspraak.

De vraagprijs van € 750.000,- dient te worden gelezen als een 'bieden vanaf prijs'.

Plan een bezichtiging

Selecteer een dagdeel (optioneel)

* is verplicht

5 min. loop afstand       5 min. fiets afstand

Voorzieningen


Openbaar Vervoer


Overig


Bent u geïnteresseerd in deze woning?

Breng een bod uit