van Ommenhof 19, Dalfsen

389.000 k.k.

Kenmerken van de woning

  • Adres van Ommenhof 19
  • Stad Dalfsen
  • Postcode 7721 XX
  • Bouwjaar 1973
  • Volume 561 m³
  • Prijs 389.000 k.k.
  • Perceeloppervlakte 274 m²
  • Woonoppervlakte 159 m²
  • Tuinoppervlakte 120 m²
  • Tuinligging Zuid
  • Verdiepingen 3
  • Kamers 6
  • Slaapkamers 5

Over de woning

In één van de mooiste straten van Dalfsen is deze ruime, uitgebouwde en goed onderhouden 2-onder-1-kapwoning gelegen en deze staat te koop!
De 'Van Ommenhof' is een doodlopend straatje, het is hier een oase van rust, groen en privacy. Echt thuiskomen, waar je je jezelf kunt zijn en kunt opladen voor de volgende dag. Aan de voorzijde kijk je vanuit de woning op openbaar groen. De achtertuin, welke op het zonnige zuiden is gelegen, grenst aan de oude Vechtarm, wat nu in gebruik is als een park met wandelpad. Je kunt hier dus ongestoord genieten van alles wat de natuur te bieden heeft; de vogels, de bomen en de prachtige vlinders die je vanuit je ligstoel in de tuin kunt bewonderen.

De woning verkeerd in een goede staat en is de afgelopen 40 jaar met zorg bewoond geweest. 30 jaar geleden is de oorspronkelijke garage bij de woning getrokken en verder uitgebouwd. Het voorste gedeelte is als berging in tact gebleven, wat erg praktisch is voor het stallen van de fietsen, gereedschap etc.
Ook aan de energiebesparende maatregelen zijn gedacht; de woning is volledig geïsoleerd, voorzien van dubbele beglazing en heeft onlangs energielabel B toegewezen gekregen.

Graag nemen wij je mee door de woning:
Vanuit de ruime voortuin met oprit kom je binnen in de hal. Hier bevindt zich de garderobe, meterkast en toegang naar het toilet met fontein. De woonkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen en voorzien van een open trap naar de verdieping. De eigentijdse open keuken staat door middel van de schuifpui in verbinding met de groene achtertuin, wat erg aangenaam is als je op een prachtige zomeravond voor je gasten aan het koken bent!

De keuken is voorzien van modern inbouwapparatuur als een oven, inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, magnetron en veel kastruimte. Vanuit de woonkeuken kom je in de uitbouw. Deze ruimte kan goed gebruikt worden als verlengstuk van de woonkamer, maar een speelkamer en/of werkkamer behoren ook tot de mogelijkheden. Er is hier een loopdeur naar de tuin aanwezig. Vanuit de uitbouw kom je in de inpandige berging, met een deur naar de oprit.

Via de open trap bereik je een tussenportaal met een deur naar de overloop. De overloop is zeer ruim en geeft toegang aan de slaapkamers en de badkamer.
De woning is oorspronkelijk gebouwd met 4 slaapkamers op de 1e verdieping. De 2 slaapkamers aan de achterzijde zijn op dit moment samengevoegd tot één royale kamer. Maar omdat alle oorspronkelijke ramen/ deuren nog intact zijn, is deze vrij eenvoudig terug te brengen naar 2 separate kamers.
De 3e en 4e slaapkamer zijn gelegen aan de voorzijde van de woning. Via één van de slaapkamers aan de voorzijde is het ruime balkon te bereiken.
De luxe badkamer is voorzien van vloerverwarming met een douche, dubbele wastafel, toilet en urinoir.

De 2e verdieping is via een vaste trap te bereiken. Op de voorzolder is het witgoedapparatuur gesitueerd evenals de CV opstelling.
Achter de knieschotten is er veel ruimte voor het opbergen van spullen. Vanuit de voorzolder kom je uit in de 5e slaapkamer met dakkapel.

De achtertuin van de woning is op het zuiden gelegen. De tuin heeft een verzorgde uitstraling en doordat de bomen ook veel beschutting geven, is er dus altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden. Ook is er aan de achtergevel een zonnescherm geplaatst. Vanuit de achtertuin is er ook een 'geheim' paadje aanwezig met toegang naar het park achter de woning. Verstoppertje of tikkertje spelen, ruimte genoeg! De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, zonder dat ze ook maar een weg over hoeven. Daarnaast zijn in de wijk ook speeltuintjes aanwezig en trapveldjes.

Het centrum van Dalfsen is op fietsafstand te bereiken, evenals de scholen, gezondheidszorg, verenigingen en de sport. Het treinstation is op 10 minuten fietsen van de woning gelegen en in de wijk zijn er bushaltes aanwezig voor het vervoer naar de steden Ommen en Zwolle. Ook is de Hessenweg, de verbindingsweg naar Zwolle (A28) en Ommen op 2 minuten rijden.

Algemeen:
- Volledig geïsoleerd (energielabel B)
- 5 slaapkamers
- Het schilderwerk aan de buitenzijde is in 2019/ 2020 uitgevoerd.
- De woonkamer, keuken en uitbouw zijn voorzien van een massief eikenhouten vloer.
- Een klein stukje van de voortuin,12m2, wordt gehuurd van de
gemeente Dalfsen tegen een vergoeding van € 25,- per jaar.
Dit huurcontract kan overgenomen worden.

Kortom; een goed onderhouden 2-onder-1-kapwoning, met een unieke en prachtige ligging in een doodlopend straatje, waar nog veel over te vertellen valt!
Maar beter is om dit zelf te ervaren tijdens een bezichtiging.

De vraagprijs van € 389.000,- dient te worden gelezen als een 'bieden vanaf prijs'. Alle biedingen boven dit bedrag worden in serieuze overweging genomen.

Plan een bezichtiging

Selecteer een dagdeel (optioneel)

* is verplicht

5 min. loop afstand       5 min. fiets afstand

Voorzieningen


Openbaar Vervoer


Overig


Bent u geïnteresseerd in deze woning?

Breng een bod uit